Professzionális
gitároktatás kezdőknek, középhaladóknak,
és haladó gitárosoknak,
minden zenei stílusban.

Foglald le az első órád vagy kérdezz bátran!

Írj e-mailt resodavid@gmail.com-ra vagy küldj egy üzenetet itt!

GYakran Ismételt Kérdések

Címem: Budapest, 1088 Budapest Krúdy utca 12 2em. 12, a József körúton (4/6-os villamos Harminckettesek tere), vagy bármi ami a Kálvin téren megáll. Mindkét helyszínről percek alatt megközelíthető a gitárórák helyszíne.

Személy szerint én a jazzben találtam meg azt a fajta harmóniai, dallami és ritmikai világot, ami a legközelebb áll hozzám, de más műfajokban is könnyen megtalálom magam és játszom másfajta zenéket is. Napjainkban például nagy hatással van rám a kortárs elektronikus zene. Amit a legjobban szeretek, az az improvizáció és ezt megosztani más zenészekkel vagy más emberekkel.

Minden stílusú zenét tanítok, amiről bővebben írok a “tanítás” menüpontban.

A majd húsz év tanulás és tanítás alatt kidolgoztam a saját tantervemet, amit sok ezer oldalnyi más könyv, oktatóanyag és kotta elemzése, megértése és megtanulása után állítottam össze. Nekem is sok gitártanárom volt és volt egy pár, akiktől igazán sokat tanultam. Ezen tapasztalatokat is beépítve jutottam arra a döntésre, hogy nem más emberek könyvéből tanítok, hanem a “saját könyvemből” dolgozom. Rengeteg írott anyagom áll rendelkezésre amit meg is szoktam osztani a tanítványaimmal. Nyomtatni is szoktam, amikor vizualizálni kell valamit, továbbá tab papírra és gitárnyakas rajzolt papírokra szoktam írni az akkordokkal vagy a skálákkal kapcsolatos tananyagot.

Minden korosztályt tanítok gitározni, hiszen a zene szeretete, vagy tanulása nem korfüggő.

Igen nagyon szívesen teszem. Nekem is van egy kisfiam és nagyon szeretem ha gyermekeket kell tanítanom. Erről is részletesen írok a “Gyermek oktatás” menüpontban.

A gitárórákat az otthonomban, a stúdiómban tartom, mert itt áll minden a rendelkezésemre ahhoz, hogy kényelmes és jó hangulatú órákat tartsak.

Alapvetően a magánórákat preferálom azonban vállalok kétszemélyes kisebb csoportos órákat, amennyiben ez a kérés. Például ha két teljesen kezdő egyszerre kezdi, akkor valameddig mindenképpen működhet.

Igen tanítok angolul is. Nyolc évig éltem Hollandiában, ahol szintén gitártanár voltam és ott végig angolul tanítottam.

Igen, sőt! Általában mindig elmondom, hogy bármikor akár az óra elején bekapcsolhatják a tanítványok a telefonjukon a felvevőgombot és felvehetik az egész órát. Nagyon hasznos, hiszen otthon visszahallgathatják, ha valamire nem emlékeznek. Az órak végén szoktunk kis videofelvételt is csinálni, amiben összegzem az órát és eljátszom az adott dalt, vagy gyakorlatot, amit kell majd gyakorolniuk.

Igen van. A házi stúdiómban minden adott és használható is minden tanítványomnak. Fel tudunk venni gitárt nagyon jó minőségben és tudunk dobot vagy basszust is írni Ableton Live programban. Tanítom mindezek használatát is.

Az attól függ, hogy milyen. Első hangszerre -bármilyen is legyen az – nem költenék többet mint 50.000 ft-ot. Kitűnő használt hangszereket is lehet venni, sokkal olcsóbban mint az új áruk. Ha valaki már megszerette a gitározást és akar venni egy komolyabb, minőségibb hangszert, akkor egy ilyen  akusztikus vagy elektromos gitárt 200.000 ft-tól fog tudni találni. Persze a határ  a csillagos ég.

Mindenképpen nylon  húros akusztikus (klasszikus) gitárt. Ha azonban valaki szerelmese az elektromos gitárnak, természetesen azzal sincsen baj, ha ezen kezdi. Ezen is hat húr van J. Amit nem javasolnék első hangszernek, az a fémhúros akusztikus gitár. Hangszer vásárlásban is szívesen segítek, minden fajta gitárt, márkát, boltot jól ismerek.

Megoszlanak a vélemények, de személy szerint nem javasolnám nyolc  éves kor alatt. Persze van hogy működhet fiatalabb gyermekeknél, és ki is kell próbálni, azonban jó eséllyel a fizikai akadályok miatt a gyermeknek nehézségei lesznek. Nyolc éves kor alatt zongorát javasolnék, azonban semmiképpen sem klasszikus zongorát. A feleségem csodálatos, játékos tematikával tanítja a gyermekeket zongorázni, Őt ajánlanám.

Gyermekeknél fokozottan fontos a nekik megfelelő hangszer helyes kiválasztása. Gyakran feles, vagy negyedes gitárra van szükségük, attól függően, hogy mekkorák. Fontos, hogy kérjük ki a tanár segítségét hangszervásárlásnál, mert ettől is függhet a gyermek későbbi siker, vagy kudarcélménye.

Különböző óradíjak vannak, hogy mindenki megtalálhassa a neki megfelelőt.

A “tanítás/óradíjak” menüpontban találhatóak az általam ajánlott óradíjak.

Minden tanítvány négy órát fizet előre, készpénzzel vagy banki utalással.

Természetesen le lehet, azonban indoktól függetlenül minimum három nappal (72h) előtte szólni kell nekem, hiszen így hívhatok valaki mást arra az időpontra. Mivel eléggé elfoglalt zenész és gitártanár vagyok, ezért azt hiszem ez így fair.

Igen lehetséges, a helyiségben ahol a gitárórákat tartom van erre a célra egy nylon húros gitár, amin a tanítványok játszhatnak.

Természetesen. Nem győzöm hangsúlyozni a zeneelmélet fontosságát! Azoknak a tanítványoknak akiket érdekel, nagyon szívesen tanítok zeneelméletet is. Leginkább a gyakorlattal összekötve és egymást kiegészítve.

Sajnos erre nincsen lehetőség. Minden tanítványom hozzám jön, mert az otthonomban a stúdiómban tartom az órákat.

Az órák különböző hosszúságúak. Attól függően, hogy ki mit szeretne. Én 45 perces órákat szeretek tartani, mert 30 perc túl rövid lenne felnőtteknek, a 60 perc viszont túl hosszú. Szerintem nem véletlen, hogy az iskolákban is 45 percesek az órák.

Minden hétköznap és hétvégén is tartok órákat.

Reggel 8:00-tól este 22:00 ig várom a gitározni vágyókat.

Elektromos, fémhúros akusztikus és nylon húros gitárjaim is vannak. Apple számítógépet használok külső hangkártyával és profi monitor hangfalakkal a tanításhoz. Van a szobában zongora és midi billentyűzet is. A stúdiómban van lehetőség felvételre és zeneszerkesztésre is. Van elektromos és akusztikus gitárerősítőm is és sok effekt pedált is használok ami a pedálboardomon van. Ezeket is használjuk a tanítványokkal akiket érdekelnek az effektek.

Alapfokú jazz gitár tanulmányaimat az Erkel Ferenc jazz konziban (Postás) végeztem, majd a BA diplomámat a Kodolányi János Főiskola jazz tanszakán szereztem 2011-ben. Ezt követően Hollandiában éltem nyolc évet, ahol többek között megszereztem a MA diplomámat a hágai Royal Conservatory jazz gitár szakán.

Gitároktatás Budapesten, kezdőknek és haladóknak, minden zenei stílusban.

06301925082