Professzionális
gitároktatás kezdőknek, középhaladóknak,
és haladó gitárosoknak,
minden zenei stílusban.

Gyermek oktatás

Őszintén hiszem, hogy ha minden gyermek tanulna egy hangszeren, legalább általános iskolában, több boldog felnőtt lenne!

Amit a szülőknek tudni kell, hogy a zongorával ellentétben a gitárnál kezdetekben vannak fizikai határok, ami miatt sok esetben a hangszeren való tanulás kezdetleges nehézségekkel jár. Zongorán mindenki meg tud szólaltatni egy hangot vagy egy akkordot azonnal, ha a tanár ráhelyezi a pici ujjakat a megfelelő billentyűkre.  Gitárnál ez másképpen van. Itt  sokszor még felnőttek is hetekig “küszködnek” bizonyos lefogásokkal, fizikailag nem megy nekik. Ez idővel javul, hiszen gyakorolnak és napról napra jobb lesz.

Nem elég lefogni a hangokat és lenyomni a húrokat. Az ujjakat megfelelő pozícióban kell tartani, ami nehézségekkel jár a megszólaltatásnál. Gyerekek gyakran frusztráltak lesznek, kudarcélményük lesz és elmegy a kedvük a gyakorlástól. Éppen ezért fontos, hogy jól időzítsük a gitár tanulmányok elkezdését. Megoszlanak a vélemények, de személy szerint nem javasolnám 8 éves kor alatt. Persze van, hogy működhet fiatalabb gyermekekkel is és ki is kell próbálni, de a lényeg, hogy ha gyermekünk sikertelen a gitárórákon az nem azt jelenti, hogy tehetségtelen! Pár év múlva meg kell próbálni megint és nagy eséllyel működhet. Ha a gyerek mindenképpen szeretne valamilyen hangszeren tanulni, bátran írassuk be zongorára. Ha lehet, ne klasszikus zongora tanárhoz járassuk!

Az sem mindegy, hogy gyermekeknél milyen gitárt vásárolunk. Legtöbbször feles vagy háromnegyedes hangszerre van szükségük. Ezen sokkal könnyebb a játék. A legfontosabb, hogy élvezzék a zene tanulást és a gitárórákat. Meg kell tanulniuk szeretni a gyakorlást is, ami mellesleg nem mindig szórakoztató.

Teljesen máshogyan tanítom a gyermek növendékeimet, mint a felnőtteket. Nekik több türelemre és játékosságra van szükségük.

Gitároktatás Budapesten, kezdőknek és haladóknak, minden zenei stílusban.

06301925082